פראג היא עיר הבירה של הרפובליקה הצ’כית ומהווה את המרכז התרבותי, הכלכלי והמסחרי שבה. לפראג שמות רבים וקסומים כמו “העיר הזהובה” ואפילו “הלב של אירופה”. לפי האגדה האופפת את העיר, פראג נוסדה על ידי הנסיכה לייבושה ובעלה הנמנה שהיה נצר לשושלת פז’מיסל בתור טירה גדולה על גבי נהר הוולטאבה. ואכן, למטייל בפראג אינו יכול שלא לשים לב לבניינים בעלי המראה העתיק.
יש מה לעשות בפראג
אתרים בפראג לא חסרים, ויש בהחלט מה לעשות למטייל שמגיע. אלה כמה מבין האתרים שכדאי להכיר:
להזמנת סיור מקצועי בעברית בפראג מלאו את הפרטים:
- כיכר ואצלב – זוהי הכיכר המרכזית של פראג. היא נבנתה על ידי המלך קארל במאה ה-14 על מנת שתשמש לשוק עבור סוסים, אך בהמשך הפכה לכיכר מסחרית לכל דבר ועניין. זוהי כיכר מלבנית ששימרה מיצגים היסטוריים המהווים חלק בלתי נפרד מהיסטוריית העיר: פסלי קדושים, כנסיית ואצלב ועוד. כדאי להגיע לכיכר דווקא בשעות הערב כדי לחזות בתאורה הצבעונית המוסיפה לכיכר יופי ייחודי.
הכיכר נמצאת ברחוב Václavskénámestí 68. אפשר להגיע אליה באמצעות חשמלית בקווים 6,9 ו-18. קישור לכתובת בגוגל מפות
- בית הכנסת הישן חדש – אם אתם מחפשים אתרים בפראג הנוגעים להיסטוריה יהודית או שאולי אתם בעיצומו של טיול שורשים, כדאי לבקר בבית הכנסת בפראג. זהו אחד מבתי הכנסת העתיקים יותר הקיימים בפראג שפעילים היום. הקהילה היהודית אוהבת לכנות אותו “בית כנסת על תנאי”, מכיוון שעל פי המסורת בית הכנסת עתיד להעתיק את מקומו לירושלים ברגע שהמשיח יבוא. ניתן להגיע לבית הכנסת בכל עת, אך חשוב לשים לב לכך שהוא סגור למבקרים בשבתות וחגים.
בית הכנסת פתוח למבקרים בעונה בין השעות 9:00 ל-18:00, מחוץ לעונה בין השעות 9:00 ל-17:00 ובשישי עד כניסת השבת. ניתן להגיע אליו בחשמלית בקו 17 ו-53 או באוטובוס בקו 207. קישור לכתובת בגוגל מפות
- מוזיאון פרנץ קפקא – ועוד קצת בהקשר היהודי, המוזיאון ממוקם בעיר הולדתו של הסופר היהודי. ניתן למצוא במוזיאון תערוכה ובה חומרים של הסופר, קטעי אודיו וכן חנות מזכרות.
המוזיאון פתוח בכל ימות השבוע בין השעות 10:00 ל-18:00. ניתן להגיע אליו בחשמלית בקווים 5, 12 ו-17, במטרו בקו A ובאוטובוס בקו 294. קישור לכתובת בגוגל מפות
- מגדל אבק השריפה – זהו מגדל עתיק הנבנה בפראג בשנת 1475. מדובר בשער עתיד המאפיין את הסגנון הגותי של המאות 14 עד 16. במאה ה-17 אחסנו בשער זה אבק שריפה, וכך קיבל השער את שמו. כיום, השער הוא אחד מנקודות הכניסה המפורסמות ביותר עבור תיירים המעוניינים לבקר בעיר העתיקה.
אפשר להגיע לשער באמצעות חשמלית – קווים 51,54,56 או מטרו קו B. קישור לכתובת בגוגל מפות